Inloggen

Zeilboten

Daysailer kopen

Minder is meer

Sommigen beweren dat daysailers "luiheid" in hun mooiste vorm zijn. Daar zit een kern van waarheid in, want deze fascinerende en (meestal) prachtig gevormde boten zijn veel meer dan speelgoed voor de beter gesitueerden. Daysailers zien er geweldig uit, zijn snel en gemakkelijk te zeilen. Iedereen die een daysailer zoekt (en vindt) op Boat24 staat voor een belangrijk keerpunt in zijn leven. Niet meer en niet minder!

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 240 aanbiedingen
Daysailer

Daysailer

Daysailers worden treffend gedefinieerd als "terugbrengen tot het essentiële". Het feit dat daysailers meestal echt mooie zeilboten zijn, is een aangename bijkomstigheid. Deze short-handed boten (die solo of met twee ervaren mensen kunnen worden gevaren) zijn meer geschikt voor een sundowner cruise, een gezellige zondag met vrienden of hooguit een rustig weekend voor twee.

Wat is een daysailer?

Er zijn veel definities en verklaringen voor de term daysailer. Laten we het bij één van de oorspronkelijke varianten houden: Beperking tot het essentiële.

Met andere woorden - als u het geluk van het zeilen na een vroege avond wilt ervaren, als u van het puristische zeilen en een duidelijk ontworpen zeilboot zonder franje houdt, dan zult u zeker een daysailer bezitten op de boothelling, aan de steiger of aan de boei in uw thuisclub.

Leuk zeilen

Daysailers kunnen nauwelijks geclassificeerd worden als een bootcategorie en al helemaal niet als een bootklasse. Bij het kiezen van een daysailer spelen persoonlijke smaak, individualiteit, onderscheid van de normale status en het plezier van als zodanig een elementaire rol.

Sinds het einde van de voorlaatste eeuw wordt de term gebruikt en heeft in deze periode veel zeilculturen internationaal beïnvloed en wil toch niet in detail gedefinieerd worden.

Gemeenschappelijke noemer van alle daysailers

Toch kunnen er in ieder geval "gemene delers" worden geïdentificeerd onder de daysailers. Daysailers zijn eigenlijk alleen bedoeld voor een sundowner cruise, voor een gezellige zondag met vrienden of hooguit voor een rustig weekend voor twee. Dit laatste echter alleen als de nacht van zaterdag op zondag een sterrennacht is en u zich nog echt op uw gemak kunt voelen op het (houten) dek of in de kuip. Daysailers hebben hooguit een slaapcabine als bescherming tegen de elementen en zeker geen kombuis om een driegangenmenu te bereiden.

Veel zeiloppervlak, kleine bemanning

Daysailers zijn zeilboten of -jachten die relatief snel en (d.w.z. met een kleine bemanning) te water gelaten kunnen worden. Omdat daysailers vaak gebruikt worden in kalm water, zijn deze boten meestal licht van gewicht en hebben ze liever meer zeiloppervlak dan te weinig. Overigens kan de lengte van de daysailer variëren: Liefdevol gerestaureerde kielboten worden bijvoorbeeld net zo goed daysailers genoemd als 35-50 voet lange carbon Wally's, waarmee de beter gesitueerden bij zonsondergang snel naar de horizon glijden. Op de tweedehands botenmarkt worden Trias, Dyas, oudere Dragons of de klassiek geïnspireerde RW 26-32 terecht daysailers genoemd.

Kenmerken daysailer

 • 7 m - 15 m
 • puristisch
 • lichtgewicht
 • sportief zeilen
 • kleine bemanning of single-handed
 • groot zeiloppervlak (goede eigenschappen bij lichte wind)
 • kleine of geen kajuit
 • klassiek tot modern
 • hout tot carbon

Wie moet een daysailer kopen?

Daysailers zijn precies de juiste boten voor u als u

 • meer een plezierzeiler bent na het werk of in het weekend
 • stijl en zeileigenschappen belangrijker vindt dan een volledig uitgeruste kombuis
 • vaak vaart met een kleine bemanning of zelfs liever alleen vaart
 • genoegen neemt met een slaapcabine en navenant weinig comfort benedendeks
 • vorm EN functie zijn voor hen de belangrijkste aspecten van het zeilen
Toon 240 aanbiedingen