Inloggen

Motorboten

Wakesurf / wakeboardboot kopen

Als de golf perfect is, zijn er geen excuses meer

Niet alleen surfers dromen ervan. Wakeboarders en de ontwerpers van wakeboardboten zijn ook toegewijd aan de zoektocht naar de ideale golf. Daarom zijn wakeboardboten tegenwoordig meestal goed ontworpen en zeer gespecialiseerde boten die erg gewild zijn op de markt voor tweedehands boten. Als u zeker wilt zijn van "keuze en kwaliteit" - dan vindt u bij Boat24 zeker de juiste wakeboardboot. Een boot die golven produceert die voor u op maat gemaakt zijn.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 323 aanbiedingen
Wakeboard/Wakesurf

Wakeboard/Wakesurf

Kunt u wakesurfen / wakeboarden met elke boot met genoeg vermogen onder de motorkap? Fout! Want vooral sporters zoals wakeboarders of wakesurfers hebben een speciale golf nodig die door de boot wordt gegenereerd. En dat maakt een zeker verschil bij het kopen van een (gebruikte) boot.

Wat zijn wakesurf / wakeboardboten?

Wakeboarders laten zich op een board aan een sleeplijn trekken door een motorboot en gebruiken het kielzog dat door de boot wordt gegenereerd om op de golf te springen of te planeren. Wakesurfers doen in principe hetzelfde, maar gebruiken alleen een sleeplijn om te starten en surfen dan „vrij“, fysiek alleen over de golf die met de boot verbonden is (kielgolf). Wakesurfers gebruiken de golf ook voor sprongen die doen denken aan acrobatiek met een skateboard.

Deze sporten, die nu over de hele wereld populair zijn, vereisen een "golfboot" die, in tegenstelling tot andere sportmotorboten, een bijzonder efficiënte en nauwkeurige verplaatsingsfunctie vervult. De reden hiervoor is dat hoe hoger en voorspelbaarder de golf die achter de boot wordt gegenereerd, hoe intenser de spring- en surfervaring voor de atleten is.

Wat is de optimale snelheid

Wakesurfboten produceren gewoonlijk optimale golven bij een snelheid van ongeveer 15 km/u - wakeboard boten gaan met 35 km/u veel sneller.

Om surfbare golven te kunnen produceren, moeten de boten voldoen aan specifieke ontwerpkenmerken, speciaal getrimd zijn en/of uitgerust zijn met de juiste functies.

Kenmerken Wakesurf-/wakeboardboten

Wakeboard / wakesurfboten zijn meestal trawlerboten met een V-romp. Om de golfslag tijdens het trawlen te vergroten, wordt de motor (meestal binnenboord) zo ver mogelijk naar achteren geplaatst. De meeste motorbootwerven rusten hun wake-modellen uit met extra ballasttanks, die vaak zijwaarts met water worden gevuld. De boot ligt bijvoorbeeld dieper in het water aan stuurboord (met gevulde tanks) en creëert een navenant betere golf voor de surfer die aan stuurboord vaart.

Naast extra ballast bieden de meeste bootwerven nog andere functies om een optimale golf te creëren. Deze omvatten uitklapbare (uitschuifbare) draagvleugels, speciale trimvlakken en verschillende waterdruktechnieken. Fabrikanten overtreffen zichzelf voortdurend met creatieve en innovatieve technologieën.

Deze "hulpmiddelen" worden ook gebruikt in cross- of oversteekboten. Deze gespecialiseerde "tussenvorm" van een sportmotorboot is ontworpen om enerzijds optimale golven voor wakeboarders te bieden en anderzijds relatief vlakke golven in het hekwater voor waterskiërs.

Wakeboard boten met cruisecontrol

Aangezien bij wakeboarden en/of wakesurfen de meest gelijkmatige vorm, grootte en snelheid van de door de motorboot gegenereerde golf essentieel zijn, is cruisecontrol aan boord essentieel voor een nauwkeurige snelheidsregeling.

De tweedehandsmarkt voor wakeboard- en wakesurfboten groeit gestaag. Potentiële kopers moeten zich in detail informeren over de voor- en nadelen van de respectieve technieken en kenmerken van hun droomboten. Natuurlijk geldt hier hetzelfde: Uitgebreide proefritten zijn essentieel.

Voordat u een tweedehands boot koopt, moet u het volgende overwegen

Waar zal de boot gebruikt worden? Let op: Op veel Europese meren is er nu een verbod op verbrandingsmotoren, in ieder geval tijdelijk.

Als de boot vaak verplaatst moet worden, kijk dan uit naar gecombineerde aanbiedingen met een trailer!

Waar is de gekozen boot eerder gebruikt? Zout water (corrosie!), zoet water? Als de boot vaak op trailers gebruikt wordt, controleer dan de romp en zijkanten.

Wie moet een wakesurf / wakeboardboot kopen?

U moet een speciale wakeboard / wakesurfboot kopen als u...

  • al bekend bent met deze sporten
  • een precies idee hebt van hoe de perfecte golf er voor u uit moet zien
  • al weet, zelfs als beginner, dat wakeboarden of wakesurfen op de middellange tot lange termijn uw favoriete sport zal blijven
  • uw kinderen kennis wilt laten maken met de sport
  • al een geschikt wakeboardgebied hebt gevonden en daar een ligplaats voor uw boot kunt krijgen
  • thuis genoeg ruimte hebt om uw boot op de trailer te zetten als alternatief voor een ligplaats aan het meer
Toon 323 aanbiedingen