Inloggen

Motorboten

Open boot kopen

Ruimtelijke wonder aan dek

Als u vaker gasten op uw boot wilt uitnodigen, als u de voorkeur geeft aan gezelligheid boven maximum snelheid, dan is een open boot de beste keuze. Vaak verward met de bowrider, omdat ze in principe op elkaar lijken, zijn deze boten - die oorspronkelijk uit de VS komen en relatief veel ruimte hebben - een populair alternatief voor veel sportievere motorbootklassen. De beste plaats om een open boot te kopen is Boat24, omdat wij een bijzonder grote selectie op open boten hebben.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 278 aanbiedingen
Open boot

Open boot

Open boten hebben zich de afgelopen jaren gevestigd als een integraal onderdeel van de Europese watersportscène. Hun uiterlijk mag dan een kwestie van smaak zijn - hun functionaliteit en ruimte aan dek staan buiten kijf.

Wat is een open boot?

Open boten worden vaak verward met bowriders, omdat ze op dezelfde manier gebruikt worden. Het meest opvallende verschil tussen de twee boottypes: Open boten hebben een extreem brede, overhangende boeg en dus aanzienlijk meer ruimte op het voordek dan de bowrider, die ook om dit aspect bekend staat.

Allrounders met verschillende rompvormen

Open boten kunnen verschillende rompvormen hebben, sommige hebben een diep V-ontwerp met een uitlopende romp, terwijl andere een drierompontwerp hebben met een breedte aan de voorkant die overgaat in een diepe V aan de achterkant.

Voordelen, nadelen

Hoe breder de romp aan de voorkant, hoe harder de boeg in de golven slaat bij deining en/of snel varen. Met de veel grotere ruimte op de open boot moeten de passagiers een zeker nadeel in deining accepteren, wat overigens gerelativeerd kan worden door lagere snelheden. Over het algemeen zijn open boten veel minder krachtig dan bowriders.

De styling en het ontwerp van open boten is - net als bij de bowrider - een kwestie van smaak. Bij beide boottypes staan functionaliteit en ruimte duidelijk op de voorgrond.

Waar dient een open boot voor?

Open boten kunnen worden gebruikt als "vervoerders" voor relatief veel gasten - gemeten aan de lengte/breedte van de boot - en voor veel watersporten: Van vissen tot waterskiën, alles is mogelijk. Open boten worden in hun land van herkomst, de VS, maar nu ook in Europa als typische familieboten beschouwd: stabiel, veilig, met relatief veel ruimte aan dek en dus een hoge funfactor.

Wie moet een open boot kopen?

U moet naar open boten kijken als u...

  • op zoek bent naar een veilige familieboot die (bijna) alle watersporten aankan
  • meer waarde hecht aan een onevenredig groot aantal passagiers aan boord dan aan topsnelheden
  • vaker al uw vrienden wilt uitnodigen voor een tochtje
Toon 278 aanbiedingen