Inloggen

Boottrailer (trailer) kopen

Voor het vervoer van uw boot

Zou u dat geweten hebben? Veel boten brengen een groot deel van hun bestaan door op een weg- of haventrailer. Wij kennen de verschillen tussen de verschillende trailer types. Koop de juiste trailer voor de klus bij Boat24. De keuze is veelzijdig - het aanbod ook!

Verder lezen
Trailers

Laatste aanbiedingen

Toon 501 aanbiedingen

Trailer

Een boottrailer of een winterbergingstrailer voor zeiljachten? Een meerassige motorboottrailer voor ervaren chauffeurs? Of hebt u een sliptrailer nodig voor uw jol? Bij Boat24 vindt u zeker wat u zoekt - en we hebben voor elk type trailer meer informatie bij de hand.

De twee categorieën: Boottrailer of opslagtrailers

Boottrailerskunnen in twee categorieën worden verdeeld. Aan de ene kant zijn er trailers die goedgekeurd zijn voor wegverkeer, aan de andere kant zijn er boottrailers die alleen functioneren als opslagtrailers en alleen op het haventerrein verplaatst mogen worden of van het parkeerterrein naar de haven gesleept mogen worden met een snelheid van maximaal 10 km/u. Trailers die goedgekeurd zijn voor het wegverkeer bestaan zowel voor zeilboten als voor motorboten.

Ze zijn meestal zo ontworpen dat hun steunvlakken zich aanpassen aan bepaalde rompvormen en bootlengtes. Boottrailers van bekende fabrikanten worden vaak in nauwe samenwerking met scheepswerven ontwikkeld.
Trailers en boottrailers voor regatta zeilboten zijn bijzonder populair omdat ze gemakkelijk naar de plaats van de regatta vervoerd kunnen worden.

De trailer als ligplaats

Een deel van de eigenaren van (kleinere) motorboten gebruikt de trailer als "ligplaats". De boot heeft geen vaste aanlegplek en is mobiel om naar verschillende gebieden gebracht te worden. Afhankelijk van het gewicht en de lengte van de boot biedt de markt boottrailers met maximaal drie assen. Kleinere boten worden vaak aangeboden in een pakket met een trailer. Als u besluit om achteraf een boottrailer te kopen, vindt u overal in Europa gerenommeerde fabrikanten.

Wat is een slip trailer

Boottrailers moeten niet verward worden met een sliptrailer. Slipwagens worden meestal gebruikt voor kleinere zeilboten, uitsluitend om de boot in het water te "glijden" of om de boot eruit te trekken. Ze kunnen niet achter een auto worden getrokken.

Een speciale trailer-variant (meestal voor regatta boten) is een extra boottrailer waarop de te vervoeren boot samen met de sliptrailer "piggybacked" is.

Toon 501 aanbiedingen

Populaire bootmerken