Inloggen

Motorboten

Pontonboot kopen

Werk- of partyboot

Pontonboten worden gebruikt door mensen die voor hun werk het water op gaan. Daarnaast dienen ze vaak als partyboten. Op de markt voor tweedehands boten zijn er slechts een paar aanbieders die pontonboten in hun portfolio hebben. Maakt u zich geen zorgen: op Boat24 vindt u de grootst mogelijke selectie pontonboten - dat beloven we!

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 55 aanbiedingen
Pontonboot

Pontonboot

Veel professionals kunnen niet zonder een pontonboot: Technici, ambachtslieden, maar ook industriële duikers zweren bij de eenvoudige maar functionele vorm van pontonboten.

Wat is een pontonboot?

Een pontonboot wordt gedefinieerd door minstens twee rijen drijflichamen van kunststof of aluminium (zelden staal). Bovenop deze rijen drijvers wordt een bovenbouw geplaatst die overeenkomt met het latere gebruiksdoel. Pontonboten kunnen meestal maar langzaam worden voortbewogen vanwege de suboptimale hydrodynamica, maar ze worden als stabiel en robuust beschouwd. Ze worden daarom voornamelijk gebruikt als werkboten (met speciale opbouw en uitrusting), als vissersboten, maar ook als feestboten. In principe gelden woonboten - ondanks hun eigen categorie - ook als pontonboten.

Wie moet een pontonboot kopen?

Een pontonboot is precies wat u nodig hebt als u

  • professioneel op of aan het water moet werken als vakman, technicus of iets dergelijks
  • graag bijzondere feesten organiseert
  • meerdere pontonboten tegelijk nodig hebt, bijvoorbeeld voor een professionele partyservice
Toon 55 aanbiedingen