Inloggen

Zeilboten

Zeil-Superjacht kopen

Luxe vanaf 25 meter - Voor iedereen die alleen genoegen neemt met het allerbeste

Worden zeil-superjachten en megajachten alleen "onder de tafel verkocht"? Zeker niet! - op Boat24 vindt u een redelijke selectie van gerenommeerde aanbiedingen, zelfs voor de iets duurdere zeiljachten. Zoek, vind en koop uw zeil-superjacht op het portaal met één van de grootste aanbiedingen voor zeil-superjachten. Veilig, discreet en gemakkelijk - het belangrijkste is dat u het benodigde wisselgeld bij de hand heeft.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 37 aanbiedingen
Zeil-superjacht

Zeil-superjacht

"Voorzie mij van luxe, ik kan zonder al het noodzakelijke!" Dit gezegde van Oscar Wilde zegt eigenlijk het belangrijkste over superjachten. Want nergens anders gaat het zo expliciet over luxe, maximaal comfort, pracht en praal.

Wat is een zeil-superjacht?

Superjachten zijn zeiljachten met een lengte van ongeveer 25 tot 60 meter. Zeil-megajachten zijn minstens 60 meter lang en bereiken momenteel een maximum van 142 meter.

Zeil-superjachten en megajachten zijn uitgerust met alle denkbare luxe en comfort. Van landingsdekken voor helikopters tot zwembaden, eigenaarsappartementen met terrassen, garages voor tenders en onderzeeërs, er zijn eigenlijk geen grenzen voor de gelukkige eigenaren. Op voorwaarde dat ze het nodige kleingeld bij de hand hebben: de bouwkosten variëren naar schatting van 1 tot 1,5 miljoen euro per meter scheepslengte. Het onderhoud van dergelijke jachten is tevens erg prijzig. Afhankelijk van de ligplaats, het vaargebied en het aantal bemanningsleden kan dit enkele miljoenen euro's per jaar kosten.

De langst zeil-megajachten

De lijst van de langste zeiljachten wordt aangevoerd door de "SY A". Het ontwerp van Philipp Starck, eigendom van de Russische miljardair Andrey Melnichenko, is 142,8 meter lang en werd gebouwd op de Duitse scheepswerf Nobiskrug. Op haar driehonderd meter lange masten kan de "SY A" een ongelooflijke 4.500 vierkante meter zeil zetten. In sommige ranglijsten wordt de "A" echter niet langer als zeiljacht vermeld, omdat ze door Lloyds is gecertificeerd als een "motorjacht met zeilondersteuning".

De "Black Pearl", momenteel gerangschikt als het op één na grootste zeiljacht, is 106,8 meter lang en is ook ontworpen als een driemaster waarvan de ongestaagde masten computergestuurd zijn om het maximale zeiloppervlak van 2.877 vierkante meter in de optimale hoek ten opzichte van de windrichting te zetten. Met in totaal 15 zeilen haalt dit megajacht een maximale snelheid van 30 knopen zonder hulp van de motor. In de toekomst zullen de zeilen worden uitgerust met zonnepanelen om grotendeels emissievrije cruises mogelijk te maken.

Wie zou een zeil-superjacht moeten kopen?

U moet zich alleen een superzeiljacht willen veroorloven als u...

  • genoeg geld opzij kunt zetten voor de jaarlijkse onderhoudskosten die in de miljoenen lopen
  • genoeg vrienden hebt die samen met u van alle luxe willen genieten
  • niet per se milieuprijzen wilt winnen, omdat superjachten bekend staan om hun hoge verbruik van grondstoffen
  • geen afkeer hebben van personeel of bemanning - want een superjacht zonder personeel is onmogelijk!
Toon 37 aanbiedingen