Inloggen

Kleine boten

Roeiboot kopen

De oervormen van voortbeweging

Het maakt niet uit of u romantisch met uw "liefje" over het dichtstbijzijnde meer wilt roeien of meteen sportief de Atlantische Oceaan wilt bedwingen met een roeiboot - bij Boat24 heeft u een grote kans om precies de juiste roeiboot voor uw volgende avontuur te vinden.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 60 aanbiedingen
Roeiboot

Roeiboot

Roeiboten zijn een ander oerprincipe van voortbeweging op het water en zijn overal ter wereld thuis op elk denkbaar waterlichaam dieper dan 30 cm. Roeiboten zijn er in bijna alle vormen, lengtes en ontwerpen.

Roeiboot. Roeiboot? Roeiboot!

Ze behoren tot de groep van kleine boten, gebruiken al sinds mensenheugenis hetzelfde principe en zijn overal te vinden waar water van meer dan 30 cm diep is - roeiboten behoren tot de archetypes van voortbeweging op het water.
Roeiboten worden voortbewogen met behulp van roeispanen/skulls/roeiers. De roeiers zitten meestal met hun rug naar de vaarrichting.

Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten roeiboten:

  • Roeiboten voor recreatief gebruik
  • Raceroeiboten

Roeiboten voor recreatief gebruik

Ze zijn er in bijna alle vormen en ontwerpen. Vrijwel alles wat drijft en groot genoeg is om een persoon te dragen, kan door roeien worden voortgestuwd. Of het nu een mooie klassieke scheur van hout is of een vierkante GRP-doos - roeien wordt bij elke gelegenheid gedaan. Terwijl roeiboten tot de uitvinding van de buitenboordmotor het enige economisch levensvatbare vervoermiddel op het water waren - afgezien van zeilboten -, worden roeiboten tegenwoordig bijna uitsluitend in de vrijetijdssector gebruikt.

Op de roeiboten, die meestal 2,50 tot zelden meer dan 8 meter lang zijn, drijven geliefden de zonsondergang tegemoet, varen vissers naar hun visgronden, roeit de bemanning naar de jachten die voor anker of op de boei drijven (zie ook bijboot, rubberboot) en werken atleten zich al peddelend een weg over de Atlantische Oceaan.

Race roeiboten

Deze hightech racers, meestal gemaakt van composietmaterialen, zijn de snelste boten die ooit door spierkracht zijn voortbewogen. De roeier(s) - de World Rowing Federation specificeert verschillende wedstrijdversies, van de skiff (single) tot verschillende tweemans- en viermanscombinaties (met of zonder stuurman) tot de acht met stuurman - zitten op een rolzitting met hun rug naar de rijrichting. De stuurman rolt op zijn beurt heen en weer op een rolbaan met de roeibewegingen van het bovenlichaam.

Andere huidige roeibootvarianten: Gig roeiboot (voor populaire sporten), voorwaartse roeiboot, surf roeiboot (surfen op golven tijdens het roeien).

Wie moet een roeiboot kopen?

U zult dol zijn op een roeiboot als u...

  • zich sportief over het water wilt voortbewegen
  • wilt deelnemen aan uitdagende roeiwedstrijden
  • natuurvriendelijke en stille tochten wilt maken op rivieren en meren
  • wilt genieten van een betaalbare, gezonde en ecologische watersport
Toon 60 aanbiedingen