Inloggen

Motorboten

Consoleboot kopen

Pragmatisch en functioneel ontwerp

Het hoeft niet altijd bekroond design of stijlvolle luxe te zijn. Een praktische boot, zoals een consoleboot, kan veel vreugde en ontspanning met zich meebrengen. Bij Boat24 hebben consoleboten altijd deel uitgemaakt van het repertoire.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 727 aanbiedingen
Consoleboot

Consoleboot

Consoleboten zijn uitgerust met weinig comfort en worden gebruikt voor kortere tochten met watersportactiviteiten. Zo trekken consoleboten waterskiërs of waterrecreanten op drijvers. En als feest- of picknickboot slaan ze altijd een goed figuur - designprijzen of niet.

Wat is een consoleboot?

Een pragmatisch en functioneel ontwerp: in het midden van een motorboot wordt een console geplaatst die meestal helemaal open is en als stuurstand dient. Dit biedt ruimte (zitplaatsen en ligplaatsen) voor meer passagiers, wat consoleboten (andere namen: open boot, soms ook SunDeck) tot de perfecte plezierboot maakt. Consoleboten zijn vaak uitgerust met weinig comfort en worden voornamelijk gebruikt voor kortere tochten met watersportactiviteiten. Zo trekken consoleboten graag waterskiërs of waterrecreanten op drijvers over het water. Duikscholen en vissers maken ook vaak gebruik van consoleboten om naar hun duik- en visstekken te varen. Beide watersporters waarderen de vrije toegang tot het water aan alle kanten van dit type boot. Last but not least worden consoleboten gewaardeerd als feest- en picknickboten en worden ze nu beschouwd als het ultieme vervoersmiddel voor ontspannen familie-uitstapjes.

Wat voor soort consoleboten zijn er?

Consoleboten behoren tot de bowrider ontwerpcategorie. Ze worden aangeboden in maten van ongeveer 5 tot 15 meter. Ze zijn meestal ontworpen als glijders of halfglijders en worden aangedreven door buitenboordmotoren, hekmotoren en straalmotoren. Inboards komen zelden voor.

Schippers waarderen het betere overzicht van de consoleboot, omdat ze altijd boven de passagiers zitten of staan.

Wie moet een consoleboot kopen?

Consoleboten zijn perfecte boten voor

  • een ieder die plezier op het water zoekt
  • feestjes op het water in de regio
  • duikscholen
  • visclubs
  • vrije toegang tot het water via de zijkanten van de boot
Toon 727 aanbiedingen