Inloggen

Motorboten

Waterskiboot kopen

Watersportplezier voor het hele gezin

Wat is er mooier dan motorboot varen? Voortgetrokken worden door de motorboot op waterski's! Het spannende is: Verrassend veel motorboten zijn geschikt als waterskiboot. En als u op zoek bent naar een waterskiboot - bij Boat24 vindt u gegarandeerd het juiste model voor de juiste prijs. U bent slechts één klik verwijderd...

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 162 aanbiedingen
Waterski

Waterski

Het komt allemaal neer op vermogen! Boten die vaak waterskiërs achter zich aan trekken, moeten ook genoeg vermogen hebben om mensen van verschillend gewicht uit het water te trekken. Daarom wordt de voorkeur gegeven aan planeren en halfglijders, die relatief snel vanuit stilstand naar hoge snelheden accelereren.

Wat is een waterskiboot?

Op waterski's vanachter een motorboot over een meer of de zee getrokken worden, wordt nu beschouwd als een typische watersportactiviteit voor het hele gezin. Wat vroeger alleen was voorbehouden aan de "rijken en mooien", vanwege de relatief hoge bootprijzen, is nu een populair tijdverdrijf geworden voor bijna alle sociale klassen. Niet in de laatste plaats omdat de tweedehandsmarkt voor waterskimotorboten onuitputtelijk lijkt.

Eigenlijk kunt u achter elke boot waterskiën, op voorwaarde dat de motorboot genoeg vermogen heeft om de waterskiër bij de waterstart uit het natte te trekken naar de (minder tractie-intensieve) glijfase.

Een van de meest gestelde vragen over waterskiën is dan ook: Hoeveel pk moet een motorboot minstens "onder de motorkap" of aan de spiegel hebben hangen om een waterskiër te kunnen trekken? Voor een concreet antwoord moet met verschillende factoren rekening worden gehouden: Hoe zwaar, sterk en vaardig zijn de mensen die op ski's over het water getrokken moeten worden? Hoe lang is de boot, welke rompvorm heeft hij en op welke wateren wordt hij voornamelijk gebruikt?

Waterskiën - dat is wat telt

De moeilijkste fase bij het waterskiën is de start. Hoe langer het duurt voordat het half onder water liggende lichaam uit het water wordt getrokken en de waterskiër op de ski's over het wateroppervlak glijdt, hoe meer energie dit kost voor de waterskiër. Daarom wordt de voorkeur gegeven aan planeren en halfglijders die relatief snel vanuit stilstand naar hoge snelheden accelereren. Ook omdat ze een relatief lage kielzog en een vrij soepele waterstroom onder de staart produceren, wat zowel door beginners als gevorderde waterskiërs op prijs wordt gesteld. Overigens, voor semi-professioneel en professioneel gebruik zijn waterskimotorboten uitgerust met speciale voorzieningen (zie ook wakeboard/surf- en bootcross).

Waterskiboot hoeveel pk

Voor een volwassene van 75-90 kg geldt bijvoorbeeld een minimaal motorvermogen van 50 pk op een relatief lichte rubberboot met buitenboordmotor. Zwaardere planeren en sportboten hebben overeenkomstig meer paardenkracht nodig om de skiër zo snel mogelijk in de glijfase te trekken.

Rekening houdend met acceleratie, wendbaarheid en brandstofverbruik, zijn boten met een lengte van ongeveer 14-19 voet ideaal gebleken.

Natuurlijk zijn bijna alle runabouts, trawlers met veel vermogen of semi-glijders ook geschikt als gelegenheids-"sleepboot" voor waterskiërs. Op voorwaarde dat ze aan de bovenstaande eisen voldoen.

Overweeg het volgende voordat u een tweedehands boot koopt

Waar moet de boot gebruikt worden? Let op: Op veel Europese meren is er nu een verbod op verbrandingsmotoren, althans tijdelijk.

Als de boot vaak verplaatst moet worden, kijk dan uit naar gecombineerde aanbiedingen met een trailer!

Waar is de gekozen boot eerder gebruikt? Zout water (corrosie!), zoet water? Als de boot vaak op trailers gebruikt wordt, controleer dan de romp en zijkanten.

Wie moet een waterskiboot kopen?

Een boot die aan alle eisen voor waterskiën voldoet, is precies goed voor u als...

  • waterskiën een van uw favoriete sporten is
  • u vaak andere mensen op waterski's achter uw boot aan wilt trekken
  • waterskiën meer is dan alleen een show voor u
Toon 162 aanbiedingen