Inloggen

Zeilboten

Platbodem kopen

De klassieker voor droogvallen

Platbodemschepen zijn iets voor individualisten. Ontworpen en gebouwd voor het vervoer van goederen onder zeil op vlakke Nederlandse wateren, zijn het tegenwoordig vooral excursie-, charter- en regatta-schepen. Ben je een liefhebber en wil je een platbodem kopen? Bij Boat24 vind je veel platbodemschepen in verschillende maten en met verschillende prestatiekenmerken.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 85 aanbiedingen
Platbodem

Platbodem

Het ziet er gezellig uit, maar het kan ook heel anders zijn: Aan de ene kant zijn platbodemschepen populaire charterschepen voor zeilers met een voorliefde voor het traditionele, maar ze worden ook hard "gepusht" in regatta's met tientallen deelnemers. Een succesvol model voor kanalen, meren, wadden en meer!

Wat is een platbodem?

Platbodems zijn platte boten met een minimale diepgang die bijzonder geschikt zijn voor de Waddenzee (Noordzee, Nederlandse meren zoals het IJsselmeer en het Kanaal). Door hun platte kiel kunnen ze droogvallen bij eb. Kenmerkend voor platbodemschepen - die vooral in Nederland nog veel varen - zijn de relatief grote, scharnierende zijzwaarden. Lengte tussen 8,50 m en 30 m en maximaal drie masten.

Van vrachtzeiler tot woonboot en regatta racer

Vroeger werden platbodemschepen gebruikt als vrachtzeilschip en tegenwoordig zijn het populaire charterboten. Naast dagtochten of incentive weekendtochten worden deze verbazingwekkend wendbare zeilboten en -schepen ook ingezet in regatta's. Af en toe worden (kleinere) platbodems ook liefdevol gerestaureerd en onderhouden door particuliere eigenaren. Vooral in Nederland zijn platbodems ook populair als woonboot aan de oevers van de grachten en het IJsselmeer.

Wie moet een platbodem kopen?

Platbodems zijn misschien precies het juiste type boot voor u als u...

  • een zwak hebt voor het traditionele op zee
  • de Waddenzee wilt verkennen met familie en/of vrienden
  • een langere reis of verblijf in de kanalen en meren van Nederland plant
  • wilt varen en droogvallen in wateren met een groot getijdenverschil
  • een bijzondere boot willen ombouwen tot woonboot
Toon 85 aanbiedingen