Inloggen

Motorboten

Bowrider kopen

Genieten van de uitgang zittend in de boeg

Glijden over een binnenmeer of langs de kust in een bowrider motorboot is een "eersterangs- ervaring" voor de gasten aan boord! U kunt dat letterlijk nemen, want de mogelijkheid om helemaal vooraan te zitten is iets waar steeds meer motorbootfans van willen genieten. Trouwens, bij Boat24 zit u ook op de eerste rang als u uw bowrider koopt!

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 792 aanbiedingen
Bowrider

De bowrider

Vaak wordt de kwaliteit van een motorboot afgemeten aan de verwachtingen van de gasten aan boord. Zo ook bij de bowrider - hier draait alles om de passagiers die liever in de boeg genieten van een uitje dan in het midden en achterin zoals bij klassiek ontworpen runabaouts.

Wat is een bowrider?

Een bowrider is een type sportmotorboot dat is ontworpen in de Verenigde Staten. Passagiers in een bowrider genieten zittend (of liggend) van de vaart in het boeggedeelte en "rijden" dus over de golven in de boeg (bow=boeg).

In tegenstelling tot de klassieke lay-out voor sportboten, waar passagiers meestal in het midden en achterin de boten zitten, zijn bowriders pragmatischer ontworpen. Ze geven meer passagiersruimte en/of bieden extra ligruimte voor zonaanbidders, wat vaak gevolgen heeft voor de opbergruimte. Sommige fabrikanten bieden sierlijsten waarmee de "open boegruimte" kan worden afgesloten.

Ontworpen voor sportieve activiteiten

Bowriders zijn grotendeels ontworpen als glijders en zijn daarom populair voor sportieve activiteiten zoals waterskiën, als sleepboot voor tubes of als dagcruiser voor een tochtje met het gezin.

Nadelen van een bowrider

De bowrider werd soms bekritiseerd voor het vollopen van de boeg bij relatief hoge zee, vooral bij (langzaam) waterverplaatsend varen en boegzwaar gewicht. De meeste fabrikanten reageerden hierop met onder andere zelflozende kuipen.

Wie moet een bowrider kopen?

Een bowrider is precies de juiste boot voor u als u

  • bijna uitsluitend wilt reizen met passagiers of gasten aan boord
  • uw vrienden of familie klassieke "zonaanbidders" zijn
  • meer zit- en ligruimte nodig hebt dan op conventionele runabout-ontwerpen van dezelfde grootte
  • uw vrienden of familie wilt trakteren op de vooruitblik
Toon 792 aanbiedingen