Inloggen

Motorboten

Flybridge jacht kopen

Commandobrug met overzicht

Flybridge jachten behoren tot de meest gewilde types motorboten ter wereld. Of ze nu nieuw of gebruikt zijn, bij Boat24 zorgen we ervoor dat u een beter beeld krijgt met een enorme selectie. Koop precies het juiste jacht met Boat24 dat u op de hoogte houdt op de flybridge.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 1.516 aanbiedingen
Flybridge

Het flybridge-jacht

Het boottype voor iedereen die in elke situatie overzicht wil (en moet) houden. Vanaf de centraal geplaatste, grotendeels open brug (flybridge) kan van elke tocht beter worden genoten - om nog maar te zwijgen van de veel eenvoudigere aanmeermanoeuvre.

Wat is een flybridge jacht?

Flybridge motorjachten kunnen worden bestuurd vanaf een open brug die hoger boven de boot is geplaatst. Deze brug bevindt zich meestal in het midden van de bovenbouw van het jacht, heeft één of twee stuurwielen, alle instrumenten die nodig zijn voor navigatie en biedt de stuurman een beter overzicht in bijna alle manoeuvreer- en zeilsituaties. Grotere flybridge jachten hebben vaak ook zitplaatsen en slaapplaatsen voor passagiers op de brug.

Flybridge jachten, wat te overwegen

De meeste motorjachten met een flybridge hebben een tweede, beschermde stuurpositie in de kajuit, van waaruit het jacht ook in slechte weersomstandigheden kan worden bestuurd. Door hun relatief hoge opbouw zijn flybridge jachten gevoelig voor zijwind, wat een negatief effect kan hebben tijdens havenmanoeuvres. Bij hogere zeegang of ruwer weer hebben de relatief hoge jachten de neiging om sterke rolbeweging in de deining. Stabilisatoren bieden hier een dempende oplossing. Flybridge jachten behoren tot de meest gewilde motorboten - ook op de tweedehands botenmarkt.

Wie moet een flybridge jacht kopen?

Flybridge jachten zijn ideaal als je...

  • het overzicht wilt behouden
  • graag dingen van bovenaf bekijkt
  • niet per se dicht bij het water wilt zijn
  • in alle rust alleen wilt sturen terwijl de gasten zich een niveau lager vermaken
Toon 1.516 aanbiedingen