Inloggen

Rubberboot kopen

Ideale "metgezellen" voor bijna alle doeleinden op het water

Rubberboten zijn onovertroffen veelzijdig. Zonder deze opblaasbare boten met vaste of zachte bodem in verschillende grootteklassen zijn watersport, havenwerk, vissen of (reddings)operaties op zee nauwelijks denkbaar. Kijk eens rond op Boat24 en koop er een uit honderden aanbiedingen. Er is vast de juiste rubberboot voor u en uw behoeften.

Verder lezen
Rubberboten

Laatste aanbiedingen

Toon 1.420 aanbiedingen

Rubberboot

Terwijl de rubberboot vroeger een weinig spectaculair bestaan leidde in het watersportsegment als opblaasbaar poedelbootje voor kinderen of als bijboot voor zeilen en motorjachten, is het beeld vandaag veranderd. De rubberboot met een stevige romp wordt nu gebruikt in alle maritieme en watersportdomeinen. Van plezierboten tot "echte" motorboten met een slipcabine - opblaasbare boten zijn de "hit" voor recreatieve sporters en professionals op het water.

Rubberboten voor verschillende doeleinden

Opblaasbare boten hebben een romp en zijdelingse drijflichamen die met lucht gevuld zijn om te blijven drijven. Afhankelijk van de grootte en het gebruikte materiaal varieert het scala aan modellen van een eenvoudige boot voor zwemplezier in de steengroeve tot een expeditieboot van 25 meter voor extreme omstandigheden. Opblaasboten worden voor bijna alle doeleinden op het water gebruikt: als rafting, vissersboot, raceboot, zeilboot, reddingsboot of zelfs als gevechtsboot voor de marine.

Het principe van de opblaasbare boot

Het principe van de opblaasboot is oeroud. Inheemse volkeren zoals de Sallirmiut in het noorden van Canada gebruikten bijvoorbeeld opgeblazen walrushuid als drijfmiddel om op walvissen te jagen of om afstanden tussen de ijsvelden van het Noordpoolgebied af te leggen. Wetenschappers nemen aan dat mensen uit de steentijd al opblaasbare vlotten bouwden.

De moderne versie van de opblaasbare boot werd voor het eerst in serie gebouwd door de Amerikaanse rubberfabrikant Goodyear in 1855. Met zijn robuuste rubbersamenstellingen (rubberboten!) vestigde hij de veelzijdige bruikbaarheid van deze opblaasbare alleskunners.

Verschil tussen een RIB en een rubberboot

De moderne botenbouw maakt onderscheid tussen drie constructiekenmerken: Opblaasbare rubberboten met rubberen bodems, rubberboten met vaste bodems van hout of kunststof en ribboten met een romp van glasvezel, aluminium of koolstofvezel (RIB).

Opblaasboten worden aangedreven door spierkracht (roeispanen, peddels), wind (zeilen), elektromotoren of buitenboordmotoren. Om het natte rompoppervlak van de opblaasboot te verkleinen, worden er momenteel foliedolkplanken gebruikt in prototypes van opblaasboten. Op deze planken worden de opblaasboten bij een bepaalde snelheid uit het water getild.

De tweedehandsmarkt voor rubberboten is enorm. De belangrijkste regel: koop een rubberboot alleen in opgeblazen toestand en na een uitgebreide proefrit.

Toon 1.420 aanbiedingen