Inloggen

Motorboten

Passagiersschip kopen

Vervoer voor pendelaars en toeristen

Passagiersschepen behoren tot de belangrijkste transportmiddelen in steden met een waterverbinding. Ze worden steeds populairder in de toeristenindustrie. De vraag naar nieuwe of gebruikte passagiersschepen in verschillende groottes, met verschillende capaciteiten of motorvermogens is navenant groot. Welk type passagiersschip u ook nodig hebt - Boat24 biedt de ruimst mogelijke keuze in een steeds groeiende markt.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 63 aanbiedingen
Passagiersschip

Passagiersschip

Passagiersschepen worden als bijzonder robuust beschouwd en worden over de hele wereld duizenden keren per dag gebruikt. Veel steden met waterverbindingen vervoeren nu meer forensen of toeristen per passagiersschip dan per bus of trein.

Wat is een passagiersschip?

Nomen est omen: Passagiersschepen vervoeren mensen of gasten van A naar B. Ze zijn speciaal voor dit doel ontworpen en uitgerust met een voldoende aantal zitplaatsen, lounges en/of hutten. Oorspronkelijk werden de grote overzeese passagiersschepen ook passagiersschepen genoemd. In het huidige taalgebruik is de term "passagiersschip" echter geaccepteerd als aanduiding voor schepen die passagiers vervoeren op binnenwateren, meren en langs de zeekusten.

Veel grootteklassen

Passagiersschepen worden beschouwd als robuust en duurzaam en hebben een hoge doorverkoopwaarde als ze goed worden onderhouden en verzorgd. Ze worden in veel grootteklassen aangeboden op Boat24. Als je een tweedehands schip koopt, is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat aan alle veiligheidsnormen voor het latere toepassingsgebied wordt voldaan.

Passagiersschepen worden vrijwel uitsluitend in de beroepssector gebruikt. Ze doen dienst als lijnboten (voor forensen en toeristen) op grote meren, in havens en op rivieren en als excursieschepen.

Toepassing in de beroepssector

Passagiersschepen die in hun "eerste leven" voor passagiersvervoer werden gebruikt, worden zelden omgebouwd nadat ze als tweedehands schip zijn verkocht. Sommige voormalige passagiersschepen worden na een uitgebreide verbouwing nu gebruikt als woonboot of varend woonschip. Misschien wel het meest smakeloze (of originele, afhankelijk van je standpunt) misbruik van een passagiersschip was het gebruik van een passagiersschip met kajuit als bordeel op het Bodenmeer.

Wie moet een passagiersschip kopen?

Passagiersschepen zijn geschikt voor...

  • Een ieder die forensen of toeristen professioneel wilt vervoeren op lijndiensten en excursies.
  • steden en gemeenten in de buurt van waterwegen of meren
Toon 63 aanbiedingen