Inloggen

Motorboten

Sloep kopen

Begeerde vrijetijdsboten voor liefhebbers van het buitengewone.

Wil je een compleet andere, echt uitzonderlijke motorboot bezitten? Sloepen zijn boten die in veel opzichten tegen de mainstream in varen. De vroegere "werkpaarden" in grote havens beleven momenteel een renaissance als individuele vrijetijdsboot, niet alleen voor nostalgici. Bij Boat24 vind je de grootst mogelijke selectie van deze zeldzaam geworden bootklasse.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 427 aanbiedingen
Sloep

Sloep

Sloepen zijn de werkpaarden onder de boten. Het zijn tevens populaire vrijetijdsboten - niet alleen voor creatieve hobbyisten.

Wat is een sloep?

Vroeger waren het pure werkboten - tegenwoordig zijn sloepen gewilde vrijetijdsboten voor liefhebbers van het ongewone. Deze open boten werden vroeger in grote en kleinere havens gebruikt voor allerlei soorten vracht die op korte afstanden in de haven moest worden vervoerd. Ze domineerden het beeld in grote havens zoals Hamburg, Rotterdam of Bremen tot het einde van de jaren '50. Sloepen zijn meestal spitsgetuigd en uitgerust met binnenboord dieselmotoren.

Sloepen zijn populaire boten voor dagtochten

Vandaag de dag zijn sloepen populaire boten voor dagtochten. De boten, gemaakt van hout of staal, zijn meestal liefdevol gerestaureerd tot in het kleinste detail en zijn vaak al generaties in de familie. Originele klassiekers zijn moeilijk te vinden op de tweedehandsmarkt; maar wanneer u één vindt, moet u zeker "toeslaan". De afgelopen decennia hebben sommige werven zich gespecialiseerd in het bouwen van sloepen (in klassiek ontwerp).

Sloepen zijn vaak te vinden in scheepsmusea of op de steigers van klassieke boten bezittende gemeenschappen. Er is bijna geen andere motorboot die een betere ervaring biedt van een stijlvolle retro/vintage tocht op de rivier, naar de volgende haven of naar de idyllische ankerplaats.

Wie moet een sloep kopen?

Een (gebruikte) sloep zal bevallen als u....

  • een ongewone boot wilt gebruiken voor recreatief waterplezier
  • geniet van retro-vintage uitstapjes in stijl
  • een betrouwbare maar recreatieve boot nodig hebt voor professioneel gebruik
  • een club bent die op zoek is naar een robuuste boot, bijvoorbeeld voor clubuitstapjes in stijl
Toon 427 aanbiedingen