Inloggen

Motorboten

Pilothouse motorboot kopen

Pilothouse boten zijn populaire vrijetijdsboten

Soms zijn het de eenvoudige dingen die het beste het gewenste doel dienen. Pilothouse boten behoren tot deze speciale categorie: ondanks een bijzonder ontwerp zijn ze zeer geliefd om hun functionaliteit en eenvoudige bediening. U vindt dan ook talloze aanbiedingen op Boat24.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 509 aanbiedingen
Pilothouse

Pilothouse

Een kajuitboot die vaak wordt gebruikt als vissersboot, werkboot of opleidingsboot voor rijscholen. Wist u dat de naam pilothouse uit het Engels komt? Britse piloten gingen vroeger naar de schepen op de ankerplaatsen in boten met een soortgelijk ontwerp.

Wat is een pilothouse boot?

De naam van dit type boot heeft vaak voor verwarring gezorgd. Oorspronkelijk komt de term uit het Engels en verwijst naar een klein type motorboot dat loodsen gebruikten om naar de schepen te varen die ze veiligheid in de haven moeten brengen. In de stijl van deze (vroege) loodsboten worden tegenwoordig kleinere motorboten met een meestal spartaanse kajuit en een stuurstand in de kajuit of aan de zijkant (meestal stuurboord) op de achterwand van de kajuit aangeboden. Deze loodsbooten hebben niets gemeen met moderne pilothouse boten, die zijn uitgerust met zeer krachtige motoren en volledig zeewaardig zijn.

Een andere versie van de pilothouse boot

Een andere versie definieert pilothouse boten vanwege hun stuurpositie in de kajuit of op zijn minst onder de kap van de kajuit. Met een open cockpit en een meestal "terughoudende" kajuitopbouw - optioneel met een doorgang naar de boeg - wordt de kajuitboot vaak gebruikt als vissersboot, werkboot of ook als opleidingsboot door vaarscholen.

Pilothouse boten zijn bijna altijd uitgerust met een kleine kombuis, meerdere zitplaatsen en een klaptafel. In oudere versies is het vrij zeldzaam om een chemisch toilet of zelfs een natte cel te vinden, in nieuwere modellen wordt dit langzaam de standaard.

In Frankrijk wint een uitgebreide, in de zin van comfortabel uitgeruste, versie al enkele jaren terrein. Vooral voor kustvissen of visreizen, maar ook voor kleine gezinnen, zijn deze boten onderdeks zeer goed uitgerust in vergelijking met sommige andere pilothouse boten en bieden ze genoeg ruimte voor kleinere tochten of "bay-hopping".

Pilothouse boten zijn meestal trawlers

Pilothouse boten of kajuitboten zijn meestal waterverplaatsende boten en worden aangedreven door binnenboordmotoren (meestal diesel) of één of twee buitenboordmotoren, afhankelijk van de grootte of het beoogde gebruik.

Wie moet een Pilothaus motorboot kopen?

Pilothouse boten zijn de juiste boot voor u als u...

  • op zoek bent naar een betrouwbare en zuinige boot voor vistochten langs de zeekusten
  • niet veel waarde hecht aan comfort
  • functionaliteit belangrijk voor u is
  • plezier hebt op het water, zelfs zonder een opwindende glide
  • op zoek bent naar een trainingsboot voor vaarbewijstraining (bijv. voor een club)
Toon 509 aanbiedingen