Inloggen

Motorboten

Hengelaar- of vissersboot kopen

Droomboten voor hengelaars en vissers - Petri heil!

Hengelen en vissen worden (zogenaamd) gekenmerkt door filosofie, sereniteit en rust. Dit kan echter alleen waar zijn als er vanaf de juiste boot wordt gevist. Daarom behoren hengelaars en vissers tot de meest kritische experts, niet alleen als het gaat om het bepalen van de lengte van hun vis, maar ook bij het kiezen van hun boten. Op Boat24 vangen ze de grootste vissen.... pardon: boten.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 332 aanbiedingen
Vissersboot

Vissersboot

In theorie en tot op zekere hoogte ook in de praktijk kun je vanuit elke boot vissen. Maar alleen met de juiste uitrusting en een gespecialiseerd bootontwerp kun je de "grote vissen" betrouwbaar aan de haak slaan.

Wat is een vissersboot?

Hoewel over het algemeen elke motorboot ook als hengelaar- of vissersboot kan worden gebruikt, bieden sommige scheepswerven specifieke modellen aan. Aan de ene kant zijn er hengelhouders op de gespecialiseerde vissersboot, aan de andere kant is de cockpit van een aangewezen hengelaar- of vissersboot zo ontworpen dat de hengelaar of visser met zijn benen recht tegen de zijkant van de boot kan leunen. Afhankelijk van de uitrusting hebben deze boten ook speciale opbergkisten die optioneel onder water kunnen worden gezet om levende vissen in te bewaren.

Visboten met twee motoren

Vissersboten zijn vaak uitgerust met twee motoren. De hoofdmotor wordt gebruikt om de boot naar de visgrond te brengen, zelfs over langere afstanden. De tweede motor, meestal een kleine buitenboordmotor, duwt de boot langzaam en zo stil mogelijk over de visgronden in de zogenaamde sleepnetmodus voor het vissen met netten of bijvoorbeeld het vissen met flitsers.

Inmiddels is gebleken dat elektrische buitenboordmotoren bijna perfect zijn voor het vissen. Ze zijn fluisterstil, milieuvriendelijk en hebben geen last van verbodszones (voor verbrandingsmotoren).

Wie moet een vissersboot kopen

Je moet een hengelaar- en/of visserssportboot aanschaffen als...

  • hengelen of vissen echt je grote passie is
  • je bij het hengelen of vissen geen half werk wilt leveren
Toon 332 aanbiedingen