Inloggen

Ligplaatsen

De thuisbasis voor uw boot

Elke boot en elk jacht heeft vastigheid nodig! Of het nu een land- of waterligplaats is of een eigen stuk land aan een rivier, meer of kust - bij Boat24 maakt u de juiste keuze!

Verder lezen
Ligplaatsen

Laatste aanbiedingen

Toon 89 aanbiedingen

Ligplaats

Waar laat ik mijn boot, waar wacht mijn jacht op mij? Afhankelijk van de grootte en de categorie van de boot, hebben jachten en boten meestal hun eigen thuis. Aan de steiger in het water of in de bootstalling aan land - elke boot heeft zijn ligplaats nodig! Wij kennen de verschillen, bij Boat24 vindt u wat u zoekt!

De verschillende typen aanlegplaatsen

Boten en jachten hebben meestal een aanlegplaats. De uitzondering is een trailerboot, die uitsluitend op een trailer wordt opgeslagen.

Ligplaatsen worden toegewezen op basis van het type boot. Jollen of kleinere motorboten liggen aan wal in clubs en jachthavens, omdat ze via een scheepshelling in en uit het water gehaald kunnen worden. Bovendien zijn jollen meestal niet voorzien van antifouling (noodzakelijk voor waterligplaatsen).

Grotere boten of jachten worden afgemeerd op een waterligplaats in de haven (met toegang tot een steiger) of aan een boei (meestal voor uw clubgebouw of haven).

Bootligplaats, havenligplaats of droge ligplaatsen

Vaak wordt een ligplaats aangeboden als een gecombineerde havenligplaats. Tijdens het seizoen ligt de boot in het water, in de winter ligt de boot op het land.

Er zijn echter ook ligplaatsen die alleen bestaan uit een ligplaats op het land. Dit zijn voornamelijk ligplaatsen voor kleinere regatta jachten of motorboten, die indien nodig met een kraan van de ligplaats in het water worden getild.

In sommige grotere havens zijn er parkeergarages voor kleinere motorboten of kleine boten (vaak opblaasboten), waar de boten droog geparkeerd kunnen worden, soms zelfs met behulp van een liftsysteem. Indien nodig belt de eigenaar van de boot uren voor een gewenste tewaterlating, zodat de boot beschikbaar kan worden gemaakt door het parkeersysteem.

De aanlegplaats of bootligplaats in het water kan een drijvende steiger zijn of een vaste faciliteit met een kade ter bescherming tegen de elementen. Zorg ervoor dat uw jacht een ligplaats in het water krijgt die qua lengte en waterverplaatsing geschikt is en die uw boot ook goed beschermt bij guur weer.

Huren of kopen

De meeste havens bieden aangewezen ligplaatsen voor gastschepen. Deze ligplaats wordt toegewezen door de havenmeester.

Normaal gesproken wordt de ligplaats gehuurd door de eigenaar van het jacht. In particuliere jachthavens is het ook mogelijk om een ligplaats, ligplaats, havenplaats of standplaats te kopen.

Toon 89 aanbiedingen