Inloggen

Motorboten

Motorcatamaran kopen

Twee rompen om sneller en comfortabeler op je bestemming te komen

Wil je snel, energiezuinig en kalm je bestemming bereiken zonder veel te "schommelen"? Kies dan voor een motorcatamaran! Koop bij Boat24 deze uitzonderlijke motorboot met twee rompen, die in veel categorieën steeds populairder worden.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 75 aanbiedingen
Motorcatamaran

Motorcatamaran

Ze worden beschouwd als veelbelovend voor de toekomst, omdat ze voldoen aan elementaire eisen van een moderne watersportindustrie: Motorcatamarans verbruiken minder brandstof, zijn kalm in het water en aanzienlijk sneller dan monohulls.

Wat zijn motorcatamarans?

Logischerwijs zijn motorcatamarans boten en schepen die zijn gebouwd volgens het catamaranprincipe en worden voortgestuwd door een motor.

Aangezien catamarans door hun ontwerp minder water moeten verplaatsen en minder nat wateroppervlak moeten bestrijken dan monohulls, jachten en schepen van dezelfde grootte, zijn de belangrijkste argumenten om het catamaranprincipe toe te passen op motorboten en -schepen een hogere eindsnelheid, grotere radius of brandstofbesparing. Idealiter worden alledrie de voordelen bereikt op twee rompen.

De voordelen van het catamaranprincipe

Motorjachten ontworpen als catamarans worden steeds populairder onder watersportliefhebbers. Tot nu toe bezetten deze jachten "niches" als expeditiejachten of woonboten, maar inmiddels ontdekken steeds meer motorbootliefhebbers - en dus ook de scheepswerven - de voordelen van het catamaranprincipe. Naast de eerder genoemde energie-efficiëntie en het hogere snelheidspotentieel, omvat dit ook rustigere wateromstandigheden bij zware zeeën en een ondiepere diepgang. Dit betekent dat ondiepe baaien en wateren bevaren kunnen worden die met klassieke waterverplaatsende boten van vergelijkbare grootte niet of nauwelijks begaanbaar zouden zijn.

Veel eigenaren van motorcatamarans waarderen de meestal ruime leefruimtes door de grote breedte van deze jachten.

Deze argumenten en het verlangen naar het buitengewone, maken motorcatamarans ook tot ideale bases in het luxe- en zelfs superjachtsegment.

Motorcatamarans worden beschouwd als een veelbelovende toekomst watersportsegment

In de commerciële scheepvaart, zoals in kleine en grote veerdiensten, zijn motorcatamarans al lang ingeburgerd. Catamaranontwerpen vieren ook succes in de motorbootracerij. Zelfs vandaag de dag investeert iedereen die een van de (nog steeds zeldzame) motorcatamaranjachten op de tweedehandsmarkt koopt in een watersportsegment met een veelbelovende toekomst.

Wie moet een motorcatamaran kopen?

Catamarans met motoraandrijving zijn precies goed voor u als u

  • van bijzondere boten houdt
  • een andere manier van verplaatsen op het water wilt
  • sneller op de bestemming wilt zijn dan de meeste andere motorboten
  • een rustigere tocht over het water op prijs stelt
  • meer ruimte aan boord wilt dan in "gewone" monohulls
Toon 75 aanbiedingen