Inloggen

Rubberboten

RIB kopen

Rigid hull opblaasboten zijn misschien wel het grootste succesverhaal in de watersport.

RIBs, d.w.z. Rigid Inflatable Boat, zijn zoiets als de "alleskunner" van watersport. Er is bijna niets op, in of aan het water dat u niet met RIBs kunt doen. Iedereen die een rigid hull opblaasboot van Boat24 koopt, betreedt een nieuw "universum" van watersport en maakt deel uit van één van de grootste succesverhalen op het water.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 1.176 aanbiedingen

RIB

Toen de opblaasboot werd uitgevonden, was dat al een enorme „stap". Pardon: „zwembeweging" voor de watersportwereld. Maar het waren de RIBs die van opblaasboten allrounders maakten die nu op praktisch elk gebied worden gebruikt.

Wat is een RIB?

Rigid hull opblaasboten (Rigid Inflatable Boats, RIB) behoren tot de categorie rubberboten. Ze verschillen van pure opblaasboten doordat ze een vaste romp hebben met opblaasbare kralen die aan de zijkant bevestigd zijn. Door de vaste romp heeft de RIB aanzienlijk betere drijfeigenschappen dan opblaasboten zonder vaste romp. RIBs of rigid hull opblaasboten behoren tot de meest gewilde boottypes in de moderne watersport. Ook autoriteiten zoals de waterpolitie, de douane, de kustwacht en reddingsorganisaties in alle kustgebieden zijn overtuigd door deze allrounders, die tussen de vier en maximaal 25 meter lang zijn.

Wat betekent RIB?

RIBs worden meestal aangedreven door buitenboordmotoren, maar gespecialiseerde fabrikanten of scheepswerven bieden ook versies met straal-, Z- en zelfs binnenboordmotoraandrijving. Aangezien de rompen van RIBs meestal van relatief licht materiaal gemaakt zijn (Kevlar, glasvezelcomposieten, koolstof, aluminium), zijn deze boten relatief licht en hebben ze een navenant hoog prestatiepotentieel. Ze kunnen - verstandig gestuurd - relatief veilig en snel worden bevaren, zelfs op volle zee. De slangen/kabels zijn verdeeld in kamers, ongeacht de lengte van de RIBs. Dit betekent dat de boot nog steeds veilig kan worden bevaren in het geval van schade aan één of meer kamers.

Wanneer heeft een rigid hull opblaasboot / RIB een luchttoevoer nodig?

Als u een gebruikte boot koopt: Zoals alle opblaasboten verliezen RIBs in principe lucht uit hun buizen. Nieuwe boten hebben ongeveer elke 30 - 40 dagen een kleine luchttoevoer nodig. Hoe ouder de RIBs, hoe korter de intervallen waarmee ze opgeblazen moeten worden. Als vuistregel geldt dat u na 10 tot 15 jaar de buizen dagelijks moet bijvullen.

Wie moet een RIB kopen?

RIBs of rigid hull opblaasboten zijn ideaal als u...

  • op zoek bent naar een relatief goedkope boot
  • een robuuste, gezinsvriendelijke boot wilt voor veel waterplezier
  • duiker, visser, zonaanbidder, dromer of gewoon een motorbootliefhebber bent
  • een boot nodig hebt die gemakkelijk te traileren is
  • een professional bent die betrouwbaar gereedschap nodig heeft
  • op zoek bent naar uw eigen persoonlijke "kleine ontsnapping" uit de mainstream
Toon 1.176 aanbiedingen