Inloggen
Helpcentrum

Onmiddellijke hulp via chat. Uw vragen worden razendsnel beantwoord

Stel uw vragen direct onder in het chatvenster en de Boat24 chatbot zal u direct de juiste oplossing voor uw vraag bieden.

Veelgestelde vragen, snelle antwoorden

Hier vindt u snelle oplossingen voor de meest gestelde vragen.

De verkoper antwoordt niet

Geen antwoord van de adverteerder. Wat kan de reden zijn?

- Heb je echt een geldig telefoonnummer ingevoerd?
- Was je e-mailadres misschien onvolledig, waren er typefouten?
- Had de verkoper wel genoeg tijd om te antwoorden?
- Misschien is de verkoper momenteel in onderhandeling met overige geïnteresseerden?
- Misschien is de boot al verkocht?
- De verkoper neemt meestal binnen een paar dagen contact met je op. Als u geen antwoord van de verkoper ontvangt, stuurt u uw aanvraag gewoon opnieuw.

Dat weten we: Het is erg vervelend als u geen antwoord krijgt op een aanvraag!

Helaas hebben we er geen invloed op of en wanneer een verkoper zijn e-mails beantwoordt. Om redenen van gegevensbescherming is het voor ons niet mogelijk om contactgegevens door te geven aan geïnteresseerde partijen. Wij vragen uw begrip voor het feit dat wij niet namens u contact kunnen opnemen met de verkoper.

Bestaat er een sjabloon voor het koopcontract?

Ja, om beide partijen te beschermen raden we aan om een verkoopcontract te gebruiken bij het verhandelen van boten. U kunt een voorbeeld van een verkoopcontractsjabloon downloaden van onze website.

Boat24 Inloggen account

Hoe log je in op je persoonlijke account:

Mijn boot is verkocht. Wat moet ik nu doen?

Als je boot verkocht is, kun je de advertentie verbergen of verwijderen. U vindt de opties hiervoor in uw account naast uw advertentie.

Hoe kan ik een account aanmaken op Boat24?

Om een account aan te maken op Boat24 heeft u een geldig e-mail adres, uw voor- en achternaam en een persoonlijk wachtwoord nodig. Registratie is gratis en kan op elk moment online worden gedaan.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Als je je account niet langer nodig hebt, kun je deze verwijderen, mits er geen actieve/inactieve advertenties of openstaande facturen meer zijn. Selecteer de optie "Account verwijderen" in het gebruikersmenu.

Hoe kan ik contact opnemen met Boat24?

Je vindt onze contactgegevens op de pagina "Boat24 contact". Je kunt ons bereiken via e-mail, telefoon op +41 325 121 409, via onze gratis terugbelservice of via WhatsApp (alleen tekst).

Account- en advertentiebeheer

Alles wat u moet weten over uw advertenties op Boat24.

Waarom heb ik een persoonlijk account nodig bij Boat24?

Met een persoonlijke account kun je meerdere advertenties invoeren, bewerken, activeren, tonen, verbergen en verwijderen. Je kunt ook je advertentiestatistieken bekijken, zoekopdrachten opslaan, favorieten beheren, facturen bekijken en persoonlijke gegevens en e-mailinstellingen beheren.

Wat kost het om een advertentie te publiceren op Boat24?

De kosten voor een advertentie op Boat24 zijn afhankelijk van de duur, de verkoopprijs van uw boot en de geboekte extra verkoop opties. Er is een vaste prijs zonder extra kosten of commissies. Details kunt u vinden in onze prijslijst.

Kan ik mijn advertentie meteen of later activeren?

Ja, je kunt je advertentie onmiddellijk activeren of het ontwerp opslaan in je account om het later te activeren. Je kunt je advertentie op elk gewenst moment bewerken, activeren of verwijderen.

Kan ik een advertentie zonder foto's publiceren?

Ja, dat is mogelijk. Advertenties zonder foto's krijgen over het algemeen echter minder aandacht. Je kunt op elk moment foto's toevoegen.

Hoe kan ik een oude advertentie vernieuwen of reactiveren?

Om een oude advertentie opnieuw te activeren, logt u in op uw Boat24 account en activeert u de advertentie met de bijbehorende knop. Als u hulp nodig heeft, neem dan contact op met ons ondersteuningsteam.

Kan ik mijn advertentie later nog bewerken of overige wijzigen?

Ja, je kunt je advertentie op elk gewenst moment bewerken in je account, zowel actieve als inactieve advertenties. Houd er rekening mee dat wijzigingen in de categorie of titel (met bepaalde uitzonderingen) niet mogelijk zijn.

Hoe kan ik mijn advertentie verbergen?

Na de verkoop van je boot kun je de advertentie verbergen of verwijderen in je account. Je vindt de overeenkomstige opties naast je advertentie.

Hoe kan ik mijn advertentie verwijderen?

Om je advertentie te verwijderen, log je in op je account en klik je op "Advertentie verwijderen" rechts van je advertentie. Bevestig vervolgens dat je de advertentie echt wilt verwijderen.

Krijg ik de advertentiekosten terug als mijn boot voor het einde van de looptijd wordt verkocht?

Nee, volgens onze algemene voorwaarden is restitutie van advertentiekosten uitgesloten. De service van Boat24 wordt geacht te zijn verleend zodra uw advertentie is goedgekeurd voor publicatie.

Moet ik mijn advertentie annuleren?

Nee, het is niet nodig om je advertentie te annuleren. Uw advertentie wordt automatisch gedeactiveerd aan het einde van de geboekte periode. Je wordt per e-mail op de hoogte gesteld en kunt de advertentie verlengen als dat nodig is.

Kan de duur van een advertentie worden onderbroken?

Nee, het is niet mogelijk om de duur van een reeds gepubliceerde advertentie te onderbreken. U kunt de advertentie verbergen in de zoekresultaten zodat u geen verdere aanvragen ontvangt. Deze functie heeft geen invloed op de duur van de geboekte termijn.

Een advertentie plaatsen

Technische problemen

Wij staan voor u klaar om technische problemen op te lossen.

Ik kan geen foto's uploaden. Wat moet ik doen?

Zorg ervoor dat je foto's in *.jpg, *.jpeg, *.png of *.gif formaat zijn. Je kunt maximaal 100 afbeeldingen per advertentie uploaden. Als het bestand groter is dan 20 MB, verklein het dan. Als je nog steeds problemen ondervindt, stuur ons dan de foto's per WhatsApp naar +41 325 121 409 of per e-mail naar [email protected].

Je wachtwoord wijzigen

U kunt uw persoonlijke wachtwoord op elk gewenst moment overige wijzigen. Gebruik hiervoor de link:

Waarom kan ik mijn advertentie niet vinden en hoe kan ik ervoor zorgen dat deze wel gevonden wordt?

Om ervoor te zorgen dat uw advertentie gemakkelijk te vinden is op Boat24, is het belangrijk dat u relevante en nauwkeurige zoektermen gebruikt bij het maken van de advertentie. Uw advertentie wordt gevonden op basis van de zoekcriteria die u invoert. Veiligheid: noem de fabrikant, het boottype en de categorie correct. Bedenk voordat u uw advertentie maakt welke zoektermen potentiële kopers zouden kunnen gebruiken om uw boot te vinden.

Hoe kan ik een zoekopdracht maken, bewerken, uitbreiden of verwijderen?

U kunt zelf op elk gewenst moment zoekopdrachten aanmaken, beheren en verwijderen in uw Boat24 account. Als u uw zoekopdrachten wilt bewerken, gaat u naar het menu-item "Opgeslagen zoekopdrachten" in uw account.

Wat moet ik doen als de boot die ik heb gekocht gebreken vertoont?

Boat24 is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit of staat van de aangeboden boten. Neem in geval van gebreken direct contact op met de verkoper. Boat24 is geen contractuele partner en kan niet betrokken worden bij mogelijke juridische geschillen.

Geverifieerde verkopers

Een geverifieerde verkoper wordt gekenmerkt door ten minste een van de volgende eigenschappen:

- De verkoper ontvangt zijn facturen per post en heeft de eerste factuur al betaald.
- De account is geverifieerd door middel van een sms-bevestiging.
- Verifieer je account nu en vergroot je vertrouwen als verkoper.

Is uw vraag niet beantwoord?

Neem aub. contact op met onze klantenservice:

E-mail

Telefonisch contact

Hotline 7x24h

Telefoonnummer weergeven

Gratis terugbelservice

Bel me terug alstublieft

WhatsApp

Niet bellen, alleen chatten

+41 325 121 409