Inloggen

Motorboten

Motorjacht kopen

Luxe, comfort en pure kracht op het water

Ze zijn het toppunt van vrijheid op het water en zijn net zo goed een statussymbool als een teken van goede smaak. Motorjachten zijn verkrijgbaar bij Boat24 in alle mogelijke variaties, vormen en prestatieklassen - voor elk wat wils! Koop uw eigen "stukje" vrijheid op het water met een motorjacht!

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 5.583 aanbiedingen
Motorjacht

Motorjacht

Wanneer is een motorjacht eigenlijk een jacht? In Europa spreekt men van een motorjacht vanaf een lengte van 7 meter, in overige landen vanaf 12 meter. Noch de sterkte van de motorisering, noch de vorm van de romp en/of het constructiemateriaal (staal, plastic, hout, koolstof, cement, beton, natuurlijke composieten zoals hennep) zijn bepalend voor de benaming motorjacht.

Wat is een motorjacht?

Motorjacht is een brede term voor motorboten met een bewoonbaar kajuitgedeelte. De term jacht is overgenomen uit het Nederlands, waar "jacht" onder andere "snel schip" betekent.

De minimale lengte die een jacht als zodanig definieert varieert cultureel - in Europa spreken sommige landen van een motorjacht vanaf een lengte van 7 meter, in andere landen vanaf 12 meter. Noch de sterkte van de motorisering, noch de rompvorm en/of het constructiemateriaal (staal, plastic, hout, koolstof, cement, beton, natuurlijke composieten zoals hennep) zijn doorslaggevend voor de benaming motorjacht.

Welk motorjacht past bij mij?

Qua constructie kan een motorjacht een planerend jacht, een halfglijder jacht of een trawler zijn. Het klassieke kenmerk van een motorjacht is de bewoonbare kajuitruimte, ingericht volgens moderne normen: salon, kombuis, navigatiehoek, natte cel (douches en opslag van natte kleding), toilet en een of meer slaaphutten. Comfortnormen zoals water onder druk - warm en koud - binnenverlichting (meestal 12 volt), generator, stopcontact, fornuis, oven en koelkast zijn al standaard van de werf, zelfs op de kleinere motorjachten. In super- en megajachten (vanaf 30 meter lengte) kunnen zelfs meerdere luxueus ingerichte woongedeeltes worden ondergebracht (zoals het gedeelte voor de eigenaar, het gedeelte voor de gasten, etc. - inclusief zwembad, zonnedek en helikopterlandingsdek).

Elektronische navigatieapparatuur die is afgestemd op het vaargebied en het beoogde gebruik, elektronische hulpmiddelen zoals een stuurautomaat of een elektrische ankerlier behoren meestal tot de basisuitrusting van moderne motorjachten.

Hoeveel verbruikt een motorjacht?

Een motorjacht wordt meestal aangedreven door een twinmotor. Dieselmotoren (binnenboordmotoren) worden voornamelijk geïnstalleerd in trawlers, maar ook motoren met een benzinemotor zijn populair. Aandrijvingen (verbrandingsmotor EN elektromotor) en zuiver elektrische motoren worden nu door veel scheepswerven als alternatief voor motorisering aangeboden. Veel kleinere motorjachten - meestal halfglijders of planeren - varen vaak met dubbele buitenboordmotoren of aandrijving. Het verbruik varieert afhankelijk van de motoruitvoering en de paardenkracht: van 5 l/u tot enkele honderden liters per uur, alles is mogelijk.

Hoeveel kost een motorjacht?

In overeenstemming met de grote verscheidenheid aan lengtes en uitrusting worden gebruikte motorjachten in alle denkbare prijsklassen aangeboden. Van minder dan 5.000 EUR tot ongeveer 4 tot 6 miljoen EUR (de overgang tussen groot motorjacht en superjacht is vloeiend op de markt voor gebruikte boten).

Wie moet een motorjacht kopen?

Motorjachten zijn precies de juiste vaartuigen voor u als...

  • u veel waarde hecht aan comfort tot en met luxe
  • meerdere nachten op de boot doorbrengt
  • uw hele gezin waterliefhebbers zijn
  • u enthousiast bent over pure kracht op het water
Toon 5.583 aanbiedingen