Inloggen

Motorboten

Offshoreboot kopen

De hendel op tafel leggen

Vervul je droom van pure, buitensporige snelheid op het water! Hoewel er maar weinig power of offshoreboten op de markt zijn, vindt u bij Boat24 altijd het grootst mogelijke aanbod. Sensatie in zijn puurste vorm - ook bij Boat24. Waar anders?

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 107 aanbiedingen
Offshoreboot

Offshoreboot

Van kippenvel tot ventrikelfibrillatie - offshore powerboten zijn Formule 1, Parijs-Dakar en de 24 uur van Le Mans in de mix op het water. Iedereen die ooit in zo'n boot heeft gezeten en met brullende motoren over zee heeft geracet, zal het nooit meer vergeten. Alleen voor snelheidsfans!

Wat zijn offshoreboten?

Kippenvel! Dat is precies wat 99,9 procent van alle technologisch onderlegde motorbootbestuurders krijgt als ze het rijke gebrul horen van een grootvolume V-8- of negenliterverplaatsingsmotor. En dat kippenvel gaat meestal over in kamerfladderen als je "de hendel op tafel legt" met ronkende motoren op een power- of offshore racer en met 160 km/u over de wateren raast.

Nog afgezien van het feit dat racen niet helemaal veilig is, zorgen zulke krachtige machines zelfs in de motorbootwereld voor polarisatie. Voor sommigen zijn offshoreboten onnodige verspillers van grondstoffen, vulgo: brandstofvreters, en halen ze het imago van alle motorbootbestuurders naar beneden. Anderen zien offshore- of motorboten als avant-gardistische technologie en ontwerpen met een hoog emotioneel gehalte.

Hoog brandstofverbruik

Natuurlijk is het hoge brandstofverbruik alleen van toepassing op de racemodus of de topsnelheid. "Normale" tochten - die ook mogelijk zijn met V8-motoren onder de romp - zijn mogelijk binnen een vergelijkbaar brandstofverbruik als bij andere motorboten.

Bekende merken zijn Cigarette (nomen est omen!), Sunseeker, Donzi en Marine Technology. Veel offshore- of motorboten worden op maat gebouwd in kleine, gespecialiseerde scheepswerven.

Vorm van een sigaar

Offshoreboten of powerboats zijn ongeveer 10 tot 13 meter lang en hebben inderdaad vaak de vorm van een sigaar of sigaret (bijnamen). De boten zijn uitsluitend getrimd voor snelheid, "slechts" uitgerust met een cockpit en bieden meestal geen comfort benedendeks.

Offshore kan ook anders zijn

Verder gebruik van de term "offshoreboot": In sommige landen verwijst dit ook naar motorboten die langere afstanden op zee kunnen afleggen. Letterlijk vertaald; uit de kust.

Wie moet een offshoreboot kopen?

Offshore motorboten zijn precies uw "speeltje" wanneer u...

  • snelheid, snelheid en nog eens snelheid nodig hebt
  • het een genot vindt om ronkende motoren te horen
  • genoeg kleingeld hebt om enorme tanks te vullen
  • motoren en hun innerlijke werking geen gesloten boek zijn
Toon 107 aanbiedingen