Inloggen

Motorboten

Werkboot kopen

De multifunctionele boot voor professioneel gebruik

Een bootklasse die zelden voor recreatieve doeleinden wordt gebruikt. Wanneer dat toch het geval is, worden ze onder andere gebruikt om mensen in nood te redden of te verzorgen. Koop nieuwe en gebruikte werkboten voor professionals van de professionals: Boat24 biedt het grootst mogelijke aanbod!

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 79 aanbiedingen
Werkboot

Werkboot

Het zijn de werkpaarden onder de boten: zonder multi-purpose of werkboten zouden veel reddings- of hulporganisaties "in het nauw" zitten.

Wat zijn werkboten?

Werkboten worden ook wel multifunctionele boten genoemd. Beide termen zeggen bijna alles over het toepassingsgebied van deze gemotoriseerde schepen: Ze worden gebruikt door professionals voor (meestal) zwaar gebruik in hun dagelijkse werk. Politie, brandweer, Rijkswaterstaat, KNRM, en andere reddings- en hulporganisaties zijn "klassieke" gebruikers van werkboten of multifunctionele boten. Afhankelijk van het ontwerp en de uitrusting kunnen bijna alle taken in technische operaties en reddingsdiensten worden uitgevoerd met deze boten, die meestal functioneel zijn ontworpen. De schepen zijn over het algemeen geschikt om op zowel binnenwateren als langs de zeekusten te varen.

Kenmerken van werkboten

Werkboten of multifunctionele boten zijn tussen de 5 en 16 m lang, maar niet breder dan 2,50 m - zodat ze nog steeds op de trailer passen en zonder speciaal transport over de weg kunnen worden vervoerd. Veel werkboten hebben een aluminium romp vanwege de zware gebruiksomstandigheden; ze zijn open en ontworpen als semi-planerende boten. Ze worden meestal aangedreven door krachtige buitenboordmotoren of betrouwbare dieselmotoren met een vermogen tot 350 pk.

Ontworpen voor elk doel

Het bijzondere aan werkboten is de specifieke uitrusting die voor elk doel is ontworpen. De boten van reddingsorganisaties zijn bijvoorbeeld vaak uitgerust met een elektrohydraulisch of mechanisch bediend boegluik. Hierdoor is het aan boord nemen van mensen en redden van drenkelingen uit het water veilig en gemakkelijk. Ook kunnen bijvoorbeeld gehandicapten in een rolstoel gemakkelijker aan boord komen. Volumineus technisch materiaal kan ook gemakkelijker worden geladen.

In de omgangstaal worden boten en schepen zoals sleepboten, veerboten en reddingsboten op zee soms ook werkboten genoemd.

Wie moet een werkboot kopen?

Werkboten of multifunctionele boten kunnen interessant voor u zijn als u

  • op zoek bent naar een geschikte boot voor een hulp- of reddingsorganisatie of voor professioneel gebruik op het water;
  • een professional bent die op zoek is naar een geschikte en functionele boot voor specifieke werkzaamheden op het water.
Toon 79 aanbiedingen