Inloggen

Zeilboten

Klassiek zeiljacht kopen

Meestal een lust voor het oog: klassieke zeiljachten zijn de droom van veel watersportliefhebbers – En niet alleen vanwege de esthetiek!

Wat zijn "mooie" vormen? Welk ontwerp flatteert onze ogen? Vragen waarop duizenden antwoorden mogelijk zijn. Maar voor watersportliefhebbers is het antwoord glashelder: klassieke zeiljachten zijn het mooiste wat de sport te bieden heeft. Koop uw vintage droom van echt mooi zeilen bij Boat24. Het is moeilijk om meer keuze te vinden.

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 328 aanbiedingen
Klassiek zeiljacht

Klassiek zeiljacht

Vroeger was alles beter!? Een waarheid als een koe waarover gediscussieerd kan en moet worden. Maar over de schoonheid van de klassiekers onder de zeiljachten bestaat geen twijfel.

Twee definities voor klassiekers

Twee definities voor zeilboot- en zeiljacht klassiekers zijn ingeburgerd geraakt in de wereld:

  1. Alle zeilboten en -jachten gebouwd voor 1970 met een romp van hout, staal of aluminium. Deze klassiekers moeten in een zo origineel mogelijke toestand bewaard worden. Alleen veiligheidsuitrusting en soms elektronica en zeilen moeten/mogen van huidige/moderne producties zijn. De klassieke zeilboten en -jachten kunnen op maat gebouwd zijn of uit serieproductie komen.
  2. Zeilboten en -jachten die een herkenbare traditionele waarde hebben, een erkende hoge of innovatieve kwaliteit in botenbouw en mogelijk een innovatieve invloed hebben uitgeoefend op volgende generaties. Naast hout, staal en aluminium worden in deze definitie ook kunststoffen als bouwmateriaal geaccepteerd. Zo kunnen bijvoorbeeld vroege modellen van grootschalige GRP productie zeker als klassiekers worden beschouwd.

De meeste eigenaren van klassieke zeiljachten en -boten hebben zich verenigd in speciale verenigingen of clubs. Zij organiseren gezamenlijke reizen, prestigieuze regatta's en prijzen voor bijzonder goed onderhouden of originele klassiekers.

Hoge onderhoudskosten

Het onderhoud en behoud van klassieke zeilboten en -jachten wordt over het algemeen beschreven als kostbaar en tijdrovend. Aan de andere kant zijn de resultaten meestal een lust voor het oog. Bovendien wordt zeilen op klassieke jachten en boten beschouwd als een pure, originele vorm van watersport. Men is het er unaniem over eens: als u eenmaal besmet bent met het "klassieke virus", komt u er nooit meer vanaf!

Wie moet een klassiek zeilboot kopen?

Bent u een klassiek type? Koop een klassieker als

  • u meer gehecht bent aan het oude dan aan het nieuwe.
  • u klassiek niet associeert met ouderwets
  • aanleg hebt voor hout en de restauratie en het onderhoud ervan
  • schoonheid belangrijker is dan onderhoudsgemak
Toon 328 aanbiedingen