Inloggen

Motorboten

Hardtop jacht kopen

Weersonafhankelijkheid dankzij vaste dakconstructie

Hardtop jachten behoren tot het standaard repertoire van Boat24. Zoek, vind en koop uw hardtop jacht uit een rijk aanbod - of het nu gaat om één of meerdere verdiepingen, bij Boat24 vindt u uw droomjacht. Beloofd!

Verder lezen

Laatste aanbiedingen

Toon 706 aanbiedingen
Hardtop

De hardtop jacht

Hardtop jachten zijn de ontwerpstandaard geworden voor de meeste motorboten - een vast dak biedt onafhankelijkheid van het weer en bescherming tegen de elementen. Ze bieden ook meer opties voor een comfortabele indeling van het interieur.

Wat is een hardtop jacht?

Het is net als bij een auto - hardtop betekent "vast dak" en wordt beschouwd als een ontwerpstandaard voor veel jachttypes in de motorbootindustrie.

Hardtop jachten hebben - in tegenstelling tot boten en jachten met een open cockpit (bijv. runabouts) - een vaste dakconstructie met zijramen en een ingang aan de achterkant. Dit zorgt voor een verbeterde onafhankelijkheid van het weer. Deze trend ontwikkelde zich tientallen jaren geleden in de Scandinavische landen en aan de oostkust van de VS en inspireert nu mensen over de hele wereld.

Comfortabel interieur

Tegenwoordig heeft bijna elke werf hardtop motorjachten in zijn programma. Niet in de laatste plaats omdat de hardtop jachten met vaak meerdere verdiepingen meer mogelijkheden bieden voor een comfortabele indeling van het interieur. Grote salons met zicht rondom zijn bijvoorbeeld mogelijk op het hoogste niveau. Hutten, kombuis en natte cellen bevinden zich één of twee "verdiepingen" lager. Tegenwoordig worden hardtop motorjachten en boten beschouwd als "state of the art" in de luxe motorbootbouw.

De relatief zware hardtop jachten werden vroeger bijna uitsluitend ontworpen als waterverplaatsende jachten in alle grootteklassen - tegenwoordig zijn (sterk gemotoriseerde) glijders en semi-glijders ook populair als hardtop jachten.

Wie moet een motorjacht met hardtop kopen

Hardtop motorjachten zouden uw eerste keuze moeten zijn als u...

  • droog en beschermd op uw bestemming wilt aankomen in alle weersomstandigheden en zeecondities
  • comfort een belangrijk verkoopargument is
  • waarde hecht aan slimme en comfortabele interieuroplossingen
  • niet per se de snelste op het water wilt zijn
Toon 706 aanbiedingen