Info COVID-19

Boot kopen of verkopen in tijden van Covid-19

Welke gevolgen heeft de huidige situatie voor de botenmarkt?

Hieronder vindt u een aantal belangrijke vragen en antwoorden omtrent dit onderwerp.

Door de COVID-19-pandemie staat heel Europa momenteel stil. Veel landen hebben gekozen voor een ingrijpende aanpak, met een beperking van vrijetijds- en toeristische activiteiten. De maatregelen gelden ook voor veel jachthavens, waarvan de meesten momenteel gesloten zijn. Ook bezichtigingen en proefvaarten zijn in deze situatie lastig of geheel onmogelijk. Zelfs in regio's zonder beperkingen is het testen van een boot vanwege het besmettingsgevaar geen optie.

Op het moment staat onze gezondheid centraal en zijn luxegoederen zoals boten van ondergeschikt belang. Desalniettemin hebben veel mensen opeens veel tijd over om informatie te verzamelen, te plannen Ė en van een nieuwe boot te dromen.

Als botenmarkt hebben wij meer dan†20.500 advertenties†online staan. Voor wie op zoek is naar een boot, vindt bij ons een groot, aantrekkelijk aanbod.

Onze klantenservice is zoals gewoonlijk bereikbaar. Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Voor verdere vragen en informatie staan wij tot uw beschikking:

Bootverkoop

Wat moet ik weten als ik nu mijn boot wil†verkopen:


Aantal bezoekers

We kunnen u geruststellen. Ons portaal heeft meer dan 20.000 bezoekers per dag. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar zien we een lichte teruggang van deze cijfers in verband met de pandemie. Echter heeft zich de situatie na de eerste schok in de afgelopen dagen weer wat hersteld.

Aanvragen

Op dit moment krijgen adverteerders minder aanvragen dan normaal het geval is. Dit komt doordat er geen bezichtigingen en proefvaarten kunnen worden geregeld. Wel wordt er meer informatie gezocht, boten worden vaker als favoriet opgeslagen. Zodra de situatie wat is afgezwakt, zullen er ook weer meer concrete aanvragen verzonden worden.

Aangezien de meeste mensen nu thuis moeten blijven, zult u als adverteerder geen aanvragen voor een bezichtiging ontvangen. Veel aanvragen gaan momenteel over een eerste contactopname of om meer informatie over de boot te verkrijgen.

Een persoonlijke bezichtiging kan momenteel niet. Wat is het alternatief?

Als u zelf toegang hebt tot uw boot, kunt u de potentiŽle koper via uw mobiele telefoon een goede eerste indruk van uw boot geven. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de videotelefoniefunctie van Facetime of WhatsApp. Mocht de koper daarna nog belangstelling hebben, kunt u op een later tijdstip een persoonlijke afspraak maken.

Ik heb een advertentie geplaatst en wil graag pauzeren

Helaas kan de looptijd van uw advertentie om technische redenen niet onderbroken worden. Vanzelfsprekend kunt u uw advertentie via uw gebruikersaccount zelf verbergen. Houd er wel rekening mee dat dit geen invloed heeft op de gekozen looptijd. Ondanks de omstandigheden raden wij u aan, uw advertentie niet te deactiveren.

Want voor potentiŽle kopers is het internet momenteel de enige manier om toegang te krijgen tot hun droomboot.

Wordt mijn advertentie nog wel bekeken?

Bij privť-advertenties constateren wij een lichte afname van het aantal bezoekers. U kunt zelf op elk moment via uw gebruikersaccount controleren hoe goed uw advertentie bezocht wordt:

Gebruikersaccount (klik op de link: Statistiek)

Komen er nog nieuwe advertenties bij?

Ja, er worden dagelijks nieuwe advertenties geplaatst, ook al zijn het er wat minder dan gewoonlijk.

Verkoop van boten

Wat moet ik weten als ik nu een boot wil†kopen:


Ik wil een boot kopen, wat moet ik doen?

Aangezien een bezichtiging op dit moment niet mogelijk is, raden wij u aan gebruik te maken van onze favorietenfunctie. Op deze manier kunt u interessante boten als favoriet markeren en opslaan. Het is ook een goed idee om alvast direct contact op te nemen met de verkoper. Via de telefoon, e-mail of WhatsApp kunt u nu al gedetailleerde informatie over de boot verzamelen.